Ervaring

Wat ik nu doe als zelfstandige is een optelsom van alles wat ik tijdens en na mijn studie heb geleerd, gedaan en meegemaakt.  Daarom hieronder een korte samenvatting.

Cubiss | 2016 - 2020


Bij Cubiss ontdekte ik mijn passie voor leesbevordering. Ik kwam binnen als communicatie-specialist, maar werd al snel inhoudelijk adviseur in het team Versterken taalvaardigheid. Ik was kartrekker voor het thema Jeugd en jongeren: taalsterker. Samen met partners werkte ik aan het (door)ontwikkelen van de gezinsaanpak en ontwikkelde projecten die kinderen en jongeren stimuleren om in hun vrije tijd met taal aan de slag te gaan.

Keymasters | 2015 - 2017


Samen met mijn man en een vriend startten we onze eigen escaperoom. Ik bedacht het spel, samen bouwden we de kamer en runden we ons eigen bedrijf. Hier kon ik mijn creativiteit echt in kwijt én ik leerde dat zelf maken heel veel voldoening geeft.

PharmaPartners | 2012 - 2015


Een it-bedrijf waar software voor huisartsen en apothekers gemaakt wordt. Als User Experience Designer ging ik met de eindgebruikers in gesprek en vertaalde hun wensen naar schermschetsen. De ontwikkelaars gebruikten mijn input om software te maken die niet alleen de juiste functies bevatte, maar ook eenvoudig te gebruiken was. Hier leerde ik hoe belangrijk online gastvrijheid is, werkte ik voor het eerst met customer journeys én ik begeleidde mijn eerste focusgroepen.

Uitgeverij Zwijsen | 2009 - 2011


Tijdens en direct na mijn studie heb ik gewerkt bij uitgeverij Zwijsen. Mijn eerste kennismaking met het ontwikkelen en testen van software. Maar veel belangrijker; de plek waar ik ontdekte hoe leuk ik het vind om te werken aan producten voor kinderen.

Communicatie- & Informatiewetenschappen UvT


Een brede opleiding waarin ik de focus heb gelegd op tekstdesign en taalontwikkeling. Daarnaast volgde ik een minor onderwijskunde bij de universiteit van Utrecht.

Ik ben in 2010 afgestudeerd met de scriptie De ontwikkeling van schrijf- en formuleervaardigheid in groep 5, 6, 7 en 8.